Marjane granola

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Marjane granola
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Täistera kaerahelbed
     250 g
  • Sool
     0.5 tls
  • Jahvatatud kaneel
     2 tls
  • Mesi
     1 dl
  • Õli
     3 spl
  • Pruun suhkur
     3 spl
  • Pähklite segu
     120 g
  • Päevalilleseemneid
     60 g
  • Kuivatatud marjad
     100 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Aprillis lähevad ilmad ilusaks ning üha rohkem aega hakkame veetma väljas. Kuu popimaks vahepalaks saab midagi, mida on lihtne võtta kaasa pikemale jalutuskäigule. Marjane granola on just see! Toitev, maitsev ning lihtne valmistada.

Kuumuta ahi 160 kraadini.

Sega kausis kaerahelbed, mandlid, pähklid, seemned, kaneel ning pruun suhkur. 

Teises kausis sega mesi või vahtrasiirup, õli ja sool.

Sega kausi sisud omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta umbes 45 minutit, vahepeal segades.

Lase täielikult jahtuda. Sega kuivatatud marjadega ja aseta granola õhukindlalt suletavasse purki.

Serveeri kohupiima, Kreeka või maitsestamata jogurti ning värskete marjadega.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja