Läätse-seenepasteet

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Läätse-seenepasteet
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Aurutatud läätsed
     300 g
  • Seente assortii
     200 g
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Röstitud metspähklid
     50 g
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Päiksekuivatatud tomatid
     8 tk
  • Tüümian
     0.5 tls
  • Tume sojakaste
     2 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Rosmariin
     1 spl
  • Tüümian
      maitse järgi
  • Külmutatud pohlad
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Võib juhtuda, et keegi ei saa arugi, et tegu on täistaimse pasteediga. Hea on kasutada siin metsaseente segu, kuid sobivad ka harilikud šampinjonid.

Haki sibul ja küüslauk ning päikesekuivatatud tomatid. Kui kasutad värskeid seeni, siis ka need. Haki kergelt ka pähklid, et neid oleks mugavam purustada.

Kuumuta 1 sl õlis sibulad umbes 7 minuti jooksul kuldseks, lisa küüslauk ja seened ning kuumuta veel umbes 10 minutit, kuni seened on kergelt pruunistunud. Lisa päikesekuivatatud tomatid, maitsesta soola-pipraga ning lisa hakitud tüümian ja rosmariin.

Loputa ja kurna läätsed ning töötle koos pannisisu ja pähklitega kann- või saumikseri abil ühtlaseks. Maitsesta sojakastmega ja lisa veel paar supilusikatäit oliiviõli ning vajaduse korral veel soola-pipart.

Lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Serveeri koos leiva- või saiaviiludega ning soovi korral kaunista värskete tüümiani- või rosmariiniokste ja (külmutatud) pohladega.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja