Koostisosad
-
Juurseller2 tk
-
Oliiviõli3 spl
-
Garam masala maitseaine1 tl
-
Sidrun1 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Mandlijook2 dl
-
Sool1.5 tl
-
Metsapähkel1 peotäis (-t)
-
TüümianVärsked lehed
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Täistaimne jõulupraad, mis sobib aga hästi täiendama ka traditsioonilist jõululauda. Garam masala asemel võid kasutada ka jahvatatud vürtsköömneid, kuid maitsev saab roog ka siis, kui kasutad ainult õli ja soola.
Küüri mõlemad juursellerid korralikult puhtaks. Eriti hoolas ole sellega, mida tervelt küpsetama asud ning eemalda ka veidi juureosa, kui see mullast puhtaks minna ei taha
Juurseller 1: Toksi 1 juurseller noaotsaga auguliseks
Sega 1 tl soola, 2 sl õli ja garam masala maitseaine ning hõõru seller saadud seguga korralikult kokku
Aseta kergelt õliga määritud ahjuvormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 1½–2 tundi või kuni seller on pehme
45 minutit enne eeldatava küpsemisaja lõppu pista ahju ka poolitatud sidrun ja küüslaugupead
Juurseller 2: Võta ette teine juurseller, millest saab püree
Koori juurseller ja tükelda
Tõsta tükid potti ja vala peale vesi, maitsesta soolaga ja keeda 15–20 minutit või kuni seller on täiesti pehme
Kurna ja tõsta tükid blenderisse, lisa kuumutatud mandlipiim, 1 sl õli, poole küpsetatud sidruni mahl ning pigista sekka ka ühe küpsetatud küüslaugupea küüned
Surista ühtlaseks
Serveerimine: Laota vaagnale püree, sellele tõsta kas terve või viilutatud ahjujuurseller ning suska soovijatele täiendavaks maitsestamiseks kõrvale ka järele jäänud küüslaugupea ja sidrunipoolik