Juustune köögiviljapirukas

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Juustune köögiviljapirukas

Koostisosad

  • Sibul
     4 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Suvikõrvits
     1 tk
  • Riivjuust
     100 g
  • Või
     80 g
  • Juust
      kõva, 20 g
  • Muna
     3 tk
  • Jahu
     160 g
  • Hapukoor
     100 g
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Murulauk
     1 punt (-i)

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pereema Riin Rehemaa soovitab värsketest köögiviljadest inspireeritud juustust pirukat. Pirukas on hea nipp, kuidas saada oma laste toidulauale rohkem juurvilju – pirukas on nende peres suur hitt ning piruka kaudu leiavad köögiviljad imeväel tee ka laste kõhtu.

Esmalt sega kokku taigna jaoks vajalik - sega jahu soola ja riivitud kõva juustuga ning haki sisse külma või kuubikud.
Sega ja lisa pool hapukoore kogusest.
Sõtku läbi ja keeruta palliks ning pane pooleks tunniks külmkappi ootele.
Seejärel viiluta sibul ja pane see pannile keskmisel kuumusel podisema kuniks ta mõnusalt kuldse jume on võtnud.
Riivi ka porgand ja suvikõrvits ning kui sibul juba üsna valmis tundib olevat, lisa need pannile ning lase mõni minut küpseda, kuni porgand on pehmem ja suvikõrvits vee välja lasknud.
Lase segul jahtuda.
Lisa pannile 3 muna ning ülejäänud hapukoor, sega läbi ning vala taignapõhjale.
Lisa pannile 3 muna ning ülejäänud hapukoor, sega läbi ning vala taignapõhjale.
Raputa peale riivjuust, täpselt niisuguses koguses, kui suur juustusõber sa oled.
Pane pirukas ahju, 200 kraadi juurde pöördõhu programmiga ca 30-35 minutit, aga jälgi oma ahju ja vaata, et juust kenasti pealt kuldseks läheks.
Serveeri näiteks rohelise sibulate ja tarbi kuumalt või külmalt.

Sarnased retseptid

Kartulipannkoogid

30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kookosküpsised

30min • Lihtne