Ingverisiirup

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Ingverisiirup
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Ingver
     800 g
  • Suhkur
     700 g
  • Vesi
     7 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lõigu 500–800 g värskeid puitumata ingverijuuri hästi õhukesteks viiludeks ning pane 700 g suhkru ja 7 dl veega umbes pooleks tunniks madalale kuumusele keema.

Kui vedelik muutub siirupjaks, tõsta ingveriviilud nõrguma ja filtreeri vedelik.

Pane nõrutatud ingveriviilud ahju madalale kuumusele kuivama – need sobivad maiustusteks või küpsetiste maitsestamiseks.

Sarnased retseptid

Jogurtimunad

4h • Keskmine

Õunapirukas

1h 35min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Matcha-mango smuuti

10min • Lihtne