Bataadiampsud avokaado ja krõbeda peekoniga

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine
Bataadiampsud avokaado ja krõbeda peekoniga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Bataat
     1 kg
  • Avokaado
     2 tk
  • Peekon
     5 viil (-u)
  • Laimimahl
      maitse järgi
  • Paprikapulber
      maitse järgi
  • Oliiviõli
      piserdamiseks
  • Sool ja pipar
      maitse järgi
  • Korander
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Krõbedaks küpsenud magusa alatooniga bataadile sätitud avokaadokreem koos soolaka peekoniga sobib suurepäraselt suupiste- või pidulauale. Selle valmistamine pole kuigi raske – kõige olulisem on leida parajalt küps avokaado, mille kreemisele sisule tuleb anda vaid veidi maitselisa. Taimetoitlased võivad peekoni lihtsalt ära jätta või asendada selle näiteks soolaka veganijuustuga.

Lõika bataadist õhukesed viilud (0,4–0,5 cm), piserda neid oliiviõli ja tibakese soolaga.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Jälgi, et bataadikettad ära ei kõrbeks – keera teine pool, piserda vajaduse korral oliiviõliga ning rösti veel mõni minut, kuni bataat on kuldpruun.

Pruunista peekon pannil või ahjus krõbedaks. Üleliigse rasva eraldumiseks tõsta lihaviilud majapidamispaberile nõrguma. Lõpuks tükelda.

Poolita avokaadod ja urgitse lusika abil sisu välja. Töötle sisu kahvliseljaga ühtlaseks massiks, lisa laimimahla, soola ja pisut paprikapulbrit. Sega läbi.

Laota bataadikettad serveerimisalusele. Tõsta ketastele lusikatäis avokaadokreemi ning sinna peale mõni peekonitükk.

Viimistle värske hakitud koriandri ja musta pipraga.

Serveeri soojalt või toatemperatuuril.

Sarnased retseptid

Jõulusuupisted

20min • Lihtne