Single image Single mobile image

Peamine põhjus (43% juhtudest), miks toitu raisatakse, on see, et see lihtsalt rikub. Kui me ei kontrolli külmkappi regulaarselt ja ei planeeri oma sööki, hinnates, mida tuleks kõigepealt süüa, siis unustame selle lihtsalt külmkapis, sügavkülmikus või sahvris.

Siin on mõned soovitused, kuidas planeerida toidukordi terveks nädalaks, mõeldes vajalike portsjonite arvule ja kuidas koostada ostunimekiri.

Vaata, mis Sul on, ja planeeri oma toidukorrad vastavalt

Heida pilk sellele, mis Sul külmkapis ja kappides on ning koosta nimekiri.

Võta aega nädalamenüü planeerimiseks ja ostunimekirja koostamiseks.

Planeeri oma portsjonid

Planeerida portsjonite suurust võib tunduda keeruline, kui kasutad tooteid, mis muudavad keetmisel oma suurust. Allpool on lihtne tabel, kuidas määrata kuumtöötlemata riisi, pasta, tatari ja kuskussi õige kogus, kui seda serveeritakse pearoa lisanditena.

Tatar, riis, pasta, kuskuss - kui palju nad paisuvad? Tatar, riis, pasta, kuskuss - kui palju nad paisuvad?

Aga muud toiduained, nagu liha, kala ja köögiviljad?

  • Kasuta oma rusikat, peopesa, kokkupandud pihusid ja ühe käputäit, et kasutada täpselt õiget kogust.
  • Laste jaoks kasuta nende kätt.

Nii raisad vähem ja ei pea oma vöökoha pärast muretsema.

Kasutatud teave pärineb toidujäätmete käsiraamatust "Lugupidamisega Toit", mis loodi projekti "A Global Approach to Reducing Food Waste in Non-Formal Education" raames (СSO-LA/2017/388-342). Hanki täielik raamat organisatsiooni "Zaļā Brīvība" kodulehelt.

Toiduraiskamise vähendamiseks ja raha säästmiseks on rohkem võimalusi!

Loe rohkem >