Single image Single mobile image

Pärast sööki jääb mõnikord midagi üle – jogurt, lõpuni söömata leib või peotäis riisi õhtusöögist. Tavaliselt valime kõige lihtsama viisi ja alustame järgmise söögikorra valmistamist täiesti nullist, kuid järgmise söögikorra ettevalmistamisel proovi olla loominguline ja kasuta seda, mis Sul külmkapis juba on. Siit leiad mõned soovitused, mida teha kõige tavalisemate jääkidega.

Kas oled teinud liiga palju süüa?

  • Kutsu sõbrad külla!
  • Jaga toit portsjoniteks, et saaksid seda järgmisel söögikorral soojendada.

Kasuta toiduülejäägid mõistlikult

Hoia köögiviljajääke puljongi jaoks

Kasuta jääkide hoidmiseks kasti või kotti, aseta see sügavkülma ja kasuta seda siis, kui piisavalt on kogutud.

Kooresupiks saad kasutada aurutatud, ahjus küpsetatud või grillitud köögivilju

Kuumuta neid koos köögivilja- või kanapuljongiga ja lisa koor või kookospiim. Püreesta supp ja lisa maitse järgi vürtsid.

Sageli on kaerahelbeid üle jäänud

Ja see sobib suurepäraselt kasutamiseks pannkookides, muffinites, küpsistes ja isegi smuutides.

Keedukartul või riis, liha, võileivad

Omleti jaoks võib kasutada kergelt närbunud köögivilju ja tooteid, mis hakkavad värskust kaotama.

Seal on alati mõned leivatükid, mis jäävad üle

Saad neist valmistada krõmpsuvaid krutoone salati jaoks, kasutada kotlettide koostisosana või valmistada prantsuse röstsaia, mida lapsed armastavad.

Seenevarred

Kui varred jäävad üle, saad neid kasutada puljongi jaoks - need annavad suurepärase maitse ja saad täiendada ka oma hommikust omletti.

Isegi itaallased kasutavad oma pastajääke

Miks sa siis ei peaks? Kasuta seda külmas pastasalatis, nuudlisupi või vürtsikate praenuudlite jaoks.

Alati on natuke riisi

Saad seda kasutada edasisteks söögikordadeks - praetud riis köögiviljadega või maitsev riisipuding magustoiduks.

Toiduraiskamise vähendamiseks ja raha säästmiseks on rohkem võimalusi!

Loe rohkem >

 

Kasutatud teave pärineb toidujäätmete käsiraamatust "Lugupidamisega Toit", mis loodi projekti "A Global Approach to Reducing Food Waste in Non-Formal Education" raames (СSO-LA/2017/388-342). Hanki täielik raamat organisatsiooni "Zaļā Brīvība" kodulehelt.