Veel tervislikumad Rimi omamärgitooted

03 Juuni, 2022
Euroopa Komisjon avaldas 2020. aasta mais õiglase, tervisliku ja keskkonnasõbraliku toidusüsteemi strateegia „Talust lauale”, mille eesmärk on nõgida praegused toidutarbimisharjumused jätkusuutlikumaks nii tervise kui ka keskkonna seisukohast.

Kui keskmiselt Euroopas ületab punase liha, suhkru, soola ja rasvade tarbimine jätkuvalt soovitusi, siis täistera teravilja, puu- ja juurviljade, kaunviljade ja pähklite tarbimine on ebapiisav. Ülekaalulisuse ja rasvumise määra tõusu tagasipööramine kogu Euroopas on ülioluline.

Sellest lähtuvalt on ka Rimi oma märgi all välja antud toodetele seadnud tervise-eesmärgid. Oleme välja selgitanud üle 100 toote, mille retsepte on või hakatakse tihedas koostöös tootjatega ümber sõnastama, et need vastaksid tervislike toodete kriteeriumidele.

Aastaks 2023 plaanime vähendada soola 15% võrra määratletud tooterühmades, mis annavad suure osa päevasest soolatarbimisest. Sellised tooted on näiteks soolased küpsised, maitseained ja konservid, kartulikrõpsud, valmistoidud ning töödeldud kala ja liha.

Samuti on plaanis vähendada suhkrut 10% määratletud tooterühmades, mis annavad suure osa päevasest tarbimisest. Need on näiteks jogurtid, pannkoogid, teraviljatooted, magusad küpsised, magusad kastmed ja moosid, karastusjoogid, tomatikastmed ja ketšup, maitsekohv, mahlajoogid ja nektarid.

Plaanime vähendada Rimi valmistoitudes ka küllastunud rasvasid 10%.

 

Kuidas me neid muudatusi rakendame?

Kõik muudatused viiakse läbi koostöös tootjatega. Uut tooteretsepti testib põhjalikult ekspertgrupp, et veenduda toote kvaliteedi vastavuses meie kvaliteedistandarditega. Näiteks võivad suured muutused soola vähendamises mõjutada toote säilivusaega. Lisaks, mõelda ei tule vaid sellele, kuidas muuta pakutav toit tervislikumaks, vaid ka rahuldada klientide ootusi maitse, lõhna ja kvaliteedi osas.

 

Mida on viimasel ajal tehtud?

Viimasel ajal on Rimi vähendanud soolasisaldust kümnes tootes töödeldud liha ja kala gruppides kuni -31%.

 

Mida tehti enne seda?

Varem oleme vähendanud suhkrusisaldust paljudes teraviljatoodetes ja müslides, kondiitritoodetes, küpsistes, jogurtites, maisihelvestes, mahlades ja karastusjookides, maitseainetes ja kastmetes ja vahvlites.

Oleme vähendanud soola paljudes lihakonservides, töödeldud liha- ja kalatoodetes, küpsistes ja küpsetistes.

Jätkame küllastunud rasvade vähendamist valmistoidus. Luubi all on Rimi Express võileivad, lavašširullid ja croissant singi ja juustuga.

 

Mida edasi tehakse?

Rimi omamärgitoodete tervislikumaks muutmise projekt on käimas. Liigume edasi, et vähendada soola, suhkru ja küllastunud rasvade sisaldust veelgi suuremas hulgas toodetes. Meil on kindel plaan jõuda 2023. aasta lõpuks seatud eesmärgini. Suure osa valitud sortimendi puhul on retseptide muutmine juba käimas, et selle tulemusena jõuaksid paremad tooted poeriiulitele lähiajal.

 

Vaata Rimi omamärgitooteid


Populaarsed artiklid