Rimi pitsameistrid küpsetasid möödunud aastal ligi miljon pitsat

08 Aprill, 2024
Rimi Eesti kauplused müüsid eelmisel aasta 9000 tonni ehk ligi miljon pitsat, mis oli Baltikumi parim tulemus. Rimi pakub pitsat kõigis kauplustes üle Eesti ning alates taignast kuni küpsetamiseni valmivad need koolitatud pitsameistrite käe all.

Rimi Eesti kauplused müüsid eelmisel aasta 9000 tonni ehk ligi miljon pitsat, mis oli Baltikumi parim tulemus. Rimi pakub pitsat kõigis kauplustes üle Eesti ning alates taignast kuni küpsetamiseni valmivad need koolitatud pitsameistrite käe all.

Kauplusteketi kõige populaarsem pitsa on läbi aastate olnud kanapitsa, millele on vaid mõned korrad konkurentsi pakkunud soodsa hinnaga kampaaniapitsad. Teisele kohale jääb singi-šampinjonipitsa, kolmandale viineripitsa, millele järgnevad hakklihapitsa ja teised. Tootearendus käib pidevalt – küsitakse arvamust klientidelt, vaadatakse konkurentide valikut ning jälgitakse maailmas toimuvaid trende. 2023. aastal tuli Rimi Eestil välja kolm uut pitsat:  BBQ kastmega pitsa, veganpitsa ja teravamaitseline pitsa.

Kokku on Rimi Eesti valikus keskmiselt veidi üle 40 pitsa nimetuse ning nende sortiment varieerub ajas. „Aeg-ajalt lõpetame mõne sellise pitsa tegemise, mida kliendid pole omaks võtnud. Eelkõige otsustavad ostjad, mida nemad soovivad ning meie pakkumine käib peamiselt selle järgi,” selgitab Rimi Eesti ostujuht Marilin Jürisson, lisades, et inimesed on aastaid olnud suhteliselt truud oma lemmikutele.

Jürissoni sõnul ei tea inimesed tihtipeale, et pitsade valmistajad on koolitatud pitsameistrid ja nad on igas Rimi poes. „Pitsa küpsetamise puhul on väljaõpe väga tähtis, sest retsepti tuleb väga täpselt jälgida ja seda ei saa teha möödaminnes. Lisaks muud nõuded, millest tuleb kinni pidada, näiteks tohib pitsa soojal ahjuplaadil olla kuni kaks tundi ja jahutatud pitsade müügiaeg on kuni kuus tundi.”

Klientidelt on Rimi pitsad saanud kiidusõnu nii maitse, mõnusa põhja kui ka juustuse katte eest. „Meie pitsadel on tõesti palju katet peal ja eriti kiidetakse, et juustu on rohkelt,” räägib ostujuht. „Kutsusime külla ka Itaalia pitsameistrid, kes kiitsid väga meie ahjusid. Eesti on pitsamüügis ees nii Lätist kui ka Leedust – vaatamata oma väiksusele oleme nagu selle regiooni pitsariik Itaalia!”
Lisaks pitsale armastab Eesti inimene ka teisi pagaritooteid - läbi aastate on hittideks olnud moosipall, šokolaadisõõrik, lihapirukas ja tume ciabatta. Kui pitsaküpsetaja valmistab pitsasid, siis muude küpsetiste jaoks on Rimides kohapeal väljaõppinud pagarid. 
„Lai valik ja kvaliteet on meie jaoks olulised ning me arendame pidevalt uusi maitseid. Meelsasti pakume ka temaatilisi küpsetisi – jõulude ajal punase kattega sõõrikud ning Halloweeni ajal oranže sõõrikud. See loob piduliku meeleolu nii külastajatele kui ka pagaritele,” räägib Jürisson. „Ka vastlakukleid teeme ise algusest lõpuni ning oleme oma suussulavate martsipani ja moosiga kuklite eest saanud hulgaliselt auhindu. Tänavu veebruaris müüsime üle 70 000 värske vastlakukli.”


Populaarsed artiklid