KUULA | Kuidas, kus ja millest valmivad Rimi valmistoidud?

21 November, 2025
Rimi Eesti keskköögis valmistatakse ja pakitakse iga päev müügiks 4,5 tonni toitu, mis liigub üle Eesti kauplustesse müüki.

Lisaks sellele on igas Rimi märki kandvas poes oma köök, kus valmivad pitsad, salatid ja värsked saiakesed, kusjuures suuremates Hypermarketites valmib taigen nende tegemiseks igal hommikul kohapeal. Rimi pakub parimast toorainest valmistatud värsket toitu iga päev ja igal pool Eestis.

Suurem osa lahtisest valmistoidust, mida Rimi kaupluste lettidel müüakse, valmistavad sama kaupluse tootmisruumides kokad ja kondiitrid. Kõik saiakesed ja pitsad teeme kohapeal, samuti marineerime kalad ja lihad seal. Salatibaari salatid hakitakse ja segatakse kauplustes kohapeal. Ehk siis kõik toit on ülivärske, kui see jõuab klientide silme alla – igal hommikul valmistatakse uued toidud ja järgmine päev neid enam müüa ei tohi. Keskköögist tulevad aga peamiselt need tooted, mis lähevad pakendatuna valmistoidulettidele,“ mainib Rimi Eesti tootmisjuht Kirsti Dengo-Metsamaa.

Toidutehnoloog-tootearendaja Margit Põhjala lisab, et väga suurt tähelepanu osutatakse Rimi valmistoitudes sellele, et neis poleks üleliigselt säilitus- ega värvaineid ja need sisaldaks võimalikult vähe muid E-aineid.

„Meil on sõel palju tihedam, kui seadus lubab, püüame täielikult hoiduda sellest, mida tegelikult hea toidu valmistamiseks vaja pole. Seetõttu on ka toidu säilivus lühem, kuid meile tuleb appi tipptasemel planeerimine ja oma kliendi tundmine. Me valmistame värsket toitu ja nii palju, et see ka ära ostetakse,“ lisab toidutehnoloog.

Tootmisjuht ja tehnoloog selgitavad saates ka seda, kuidas jõuavad toidud Rimi laia sortimenti, kui kaua võtab aega ühe toidu arendustöö ideest letile jõudmiseni, kes on igapäevased Rimi valmistoodete kliendid ja kuidas nende toodetud toit läbib karmimad kvaliteedikontrollid, kui seadused nõuavad. Saadet juhib ajakirjanik Martin Hanson.

> Kuula Spotifyst

> Kuula Delfi Taskust


Populaarsed artiklid