Terve huntahven värske salati ja kirsstomatidega

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Terve huntahven värske salati ja kirsstomatidega
Demo Kaev
Rimi peakokk

Koostisosad

  • Huntahven
     4 tk
  • Kirsstomatid
     250 g
  • Beebispinat
     50 g
  • Rukola
     50 g
  • Fenkol
     200 g
  • Redis
     50 g
  • Sidrun
     2 tk
  • Laim
     2 tk
  • Või
     80 g
  • Till
      maitse järgi
  • Petersell
      maitse järgi
  • Õli
      maitse järgi
  • Sool
      maitse järgi
  • Suhkur
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Huntahvenat hinnatakse kulinaarselt väga kõrgelt, seda söödi juba antiikajal ja mõned kokad peavad seda hinnalisemaks ka lõhest. Valmista endale maitsev huntahven, lisandiks värske salat ja kirsstomatid.

Valmista kõige pealt huntahven. Roogi ja eemalda kalalt soomus.

Tee ühele küljele sisselõiked, aga mitte läbivalt. Lõika viilud laimist ja sidrunist ning aseta need sisselõigetesse. Võid lisada juurde ka võid ja ürte.

Aseta kõhtu laimi või sidruni sektor, või ja paras punt ürte. Seejärel vajuta kala kõht kokku.
Valmista salat.
Viiluta fenkol peenikesteks ribadeks ja maitsesta soola, suhkru, sidrunimahla ja õliga.
Sõtku fenkol korralikult läbi, et see muutuks pehmeks ja marinaad kataks kogu fenkoli. Lase seista külmikus 1-2 tundi.
Viiluta redised või lõika neljaks sektoriks.
Sega kokku salat fenkolist, redistest, spinatist ja rukolast. Maitsesta vajadusel soolaga ning kasuta fenkoli marinaadi kastmeks.

Küpsesta huntahvenaid grillil või ahjus seni kuni liha on muutunud valgeks. Sama võib ka teha kirsstomatidega, mida on eelnevalt määritud õliga ning maitsestatud soola ja pipraga.

Valmis kala aseta taldrikule koos eelnevalt valmistatud salatiga ning kirsstomatidega. Head isu!

Sarnased retseptid