Pesto

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Pesto
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Basiilik
     100 g
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Seedermänniseemned
     50 g
  • Külmpressitud oliiviõli
     1 dl
  • Riivitud juust Pecorino
     4 spl
  • Sidrunimahl
      maitse järgi
  • Meresool
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Itaalia põhjaosast pärit pestokaste sobib suurepäraselt nautimiseks vahepalana koos näkileibadega ning kui otsid lõuna- või õhtusööki, siis lisa pesto kaste soojale pastale.

Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.

 

Rösti seedermänniseemned kuumutades neid kuumal ja kuival pannil paar-kolm minutit kuni seemned on kuldsed ning lase neil jahtuda.

Peenesta köögikombainis või uhmris basiilikulehed, kooritud ja poolitatud küüslauguküüned ja röstitud seedermänniseemned.

Lisa oliiviõli ja jätka segamist.

Lisa segule riivitud juust ning vajadusel veidi oliiviõli.

Soovi korral lisa maitsestamiseks soola ja sidrunimahla.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Vanillimaitseline koorekaramell

1h 30min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid