Kirsi ja piparmündi kompott
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Lihtne

Koostisosad
-
Kirsid1.5 kg
-
Suhkur500 g
-
Münt1 punt (-i)
-
Vesi1000 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pese kirsid. Kui soovid, eemalda ka kirsikivid.
Kuumuta purgid ja täida kirssidega, nii täis kui ise soovid.
Potis keeda siirup - vesi, suhkur ja münt
Vala keev siirup purkidesse, kirssidele.
Steriliseeri purgikaaned kuumas vees ja keera kaaned kompotile peale.
Kindluse mõttes võid kuumutada kogu purki veelkord vees, et kirsid hapuks ei läheks.
Kuumuta keeva veega potis või ahjus 100 kraadi juures umbes 30 minutit.