Õunahõõgvein

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Õunahõõgvein

Koostisosad

  • Ingver
      3 cm
  • Kaneelipulgad
     
  • Kardemon
     0.5 tl
  • Roosuhkur rafineerimata
     100 g
  • Vesi
     200 ml
  • Apelsin
     1 tk
  • Õunamahl
     1 l

Serveerimiseks

  • Õun
     1 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 11 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Õunahõõgvein valmistatakse õunamahlast ja see sisaldab ka apelsininooti. Maitsesta värske ingveri, kardemoniseemnete ja kaneeliga, seejärel serveeri kuumalt koos õhukeste õunaviiludega.
Koori ja viiluta ingver õhukesteks viiludeks. Pane ingver, kaneel ja kardemon koos suhkru ja veega kastrulisse. Aja keema ja lase umbes 3-4 minutit keeda.
Loputa ja koori apelsin ettevaatlikult kartulikoorijaga (kogu valge kiht tuleks eemaldada).
Pressi apelsinimahl välja ja sega see vürtsisiirupi, õunamahla ja apelsinikoorega. Lase hõõgveinil paar tundi seista.
Serveerimiseks: kuumuta hõõgvein, lõika õun tükkideks ja sega sisse.

Sarnased retseptid

Laimi-juustukook

40min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja