Rimi sommeljee soovitab

Hea veini nautimise saladuseks on õige sündmus ja maitsev toit - olgu selleks siis romantiline õhtusöök või lihtsalt mõnus hetk iseendale.

Veini valimine on põnev ja pole üldse nii raske, kui seda arvatakse.

 

Eine veinita on kui päev päikseta

Rimi sommeljee poolt soovitatud veinidega saad tutvuda siin>

Kuidas valida õiget veini?

Veine võib liigitada mitut erinevat viisi. Näiteks võib veine liigitada värvi või maitse järgi.

  • Värvi järgi liigitatakse veine punasteks, roosadeks ning valgeteks
  • Maitsete järgi liigitatakse veini kuivadeks, poolkuivadeks, poolmagusateks ning magusateks ehk dessertveinideks.

Lisaks võib veine liigitada veel marjasordi või marjasordi kasvupiirkonna järgi. Valikuid on palju kas pole?

Sobiva veini valimiseks oleme loonud Sulle veinilegendid, mis aitavad valida meelepärase roa jaoks sobiliku veini. Samad märgised on kuvatud ka kaupluses veini hinnasildil.

Sealiha
Loomaliha
Ulukiliha
Lambaliha
Linnuliha
Mereannid

Kala
Aasia toit
Pasta
Pitsa
Vürtsikas toit
Juust

Eelroog
Köögiviljad
Puuviljad
Magustoit

Veiniga küpsetamine

Veini ei pea ilmtingimata ainult toidu kõrvale mekkima vaid seda võib hoopis kasutada ka toiduvalmistamisel. Rimi retseptide seast leiad põnevaid roogasid, mille valmistamisel on kasutatud veini.

Proovi kindlasti!

Läätseraguu arrabbiata-kastme ja punase veiniga

Läätseraguu arrabbiata-kastme ja punase veiniga sobib alati, sõltumata sellest, kas hetkel on argipäev või aeg kellelegi muljet avaldada. Mustadel läätsedel on ilus värv ning need sobivad hästi kokku sibula, porgandi ja selleriga. Serveeri casarecce-pasta ja imeliselt punase lehtpeediga ning puista üle peterselliga – nautimise aeg on käes!

Retsepti leiad siit >

Krevetipasta suvikõrvitsa ja valge veiniga

Maitsev, kergesti valmistatav ning kirev roog, kuhu käivad krevetid, suvikõrvits, koor, sibul, paprika ja petersell. Serveeri värske pasta ning kõrvitsaseemnetega, mis lisavad kreemjale kastmele särtsu.

Retsepti leiad siit >