Vürtsine lillkapsas röstitud paprika hummusega

  • Ettevalmistusaeg: 40min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne

Vali kogus

Röstitud paprika hummus

  • Punane paprika
     2 tk
  • Sidrunimahl
     1 tk
  • Keedetud kikerherned
     240 g
  • Tahiini
     4 spl
  • Küüslauguküün
     2 tk
  • I love eco külmpressitud oliiviõli
     2 spl
  • Jahvatatud vürtsköömned
     0,5 tls
  • Sool
     0,5 tls
  • Värskelt jahvatatud pipar
     0,5 tls

Vürtsine lillkapsas

  • Suur lillkapsas
     1 tk
  • Sidrunimahl
     0,5 tk
  • I love eco külmpressitud oliiviõli
     3 spl
  • Küüslauguküün
     1 tk
  • Harissa
     2 spl
  • Suitsutatud paprika
     0,5 tls
  • Granaatõun
     1 tk
  • I love eco seedermänniseemned
     60 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tegemist on retseptiga, mis sobib ideaalselt jõululauale, kui on külla tulemas taimse toidu austaja. Tähelepanu! Kindlasti tekitab: ,,Ohoo!’’ momendi ka teiste seas. Pea meeles, et iga päev tuleb süüa vähemalt 3 peotäie suurust köögivilja portsjonit ja jälgida, et esindatud oleks erinevat värvi köögiviljad. Seda reeglit on hea silmas pidada ka jõulude ajal. Need, kes teravust ei armasta võiksid harissa pastat pigem tagasihoidlikult kasutada.  

Tee paprika sektoriteks, puhasta seemnetest ja valgest nahast. Aseta sektorid ahjuplaadile välimine külg ülespoole ning rösti ahjus umbes 7-10 minutit. Ahjust välja võta paprikad, siis kui viimased on kõrvetada ja nii öelda jumet saanud.  

Ahjust võetud paprikad aseta kaanega suletavasse anumasse. Jäta need sinna 10-15 minutiks - seniks kuni on jahtunud. Peale jahtumist on hea röstitud paprikatel koored eemaldada. Haki suurem osa puhastatud paprikatest ja jäta väiksem osa hilisemaks kaunistamiseks.  

Pane ahi sooja 175 kraadi peale. Pese sooja veega lillkapsas ja aseta vesi keema. Kui vesi keema tõusnud, lisa lillkapsas, juurikas taeva poole ja keeda umbes 6 minutit. Samal ajal sega kokku marinaad: poole sidruni mahl, 3 sl oliiviõli, 1 küüslauguküüs, 2 sl harissat, 0.5 tl suitsutatud paprikat, sool ja pipar. Võta lillakapsas veest välja ja lase sellel paar minutit aurata ja jahtuda, näiteks sõelal. Pintselda marinaadiga lillkapsas ja pista ahjuplaadil vähemalt üheks tunniks ahju.  

Rösti kuumal pannil seedermänniseemned mõned minutid ja jäta jahtuma.  

Pane blenderisse tahiini ja sidrunimahl ning blenderda 1 minut. Seejärel lisa oliiviõli, hakitud küüslauk, vürtsköömned, sool ja pipar. Püreesta, sega, püreesta veel 30 sekundit. Lisa pool kogus kikerherneid, püreesta! Nüüd lisa viimane pool kikerherneid koos hakitud röstitud paprikatega ja blenderda! Juhul, kui hummus tuleb liiga paks siis lisa 1-3 sl vett ja blenderda uuesti.  

Säti hummus vaagnale ja jäta kõige keskele auk. Sinna aseta ahjust võetud lillkapsas. Nüüd lisa hummusele hakitud röstitud paprika, mis varem alles jäi. Kõige viimaseks lisa röstitud seedermänniseemned ja puhastatud granaatõuna seemned ning värske hakitud petersell. 

Hinda retsepti Aitäh hindamast!