Vürtsine kuum šokolaad kookose vahuga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Öko kaerajook
     350 ml
  • I love eco kakaopulber
     2 spl
  • Kookospalmisuhkur
     1 spl
  • Piimavaba tume 70% šokolaad
     50 g
  • Värskelt viilutatud ja hakitud ingverijuur (cm)
     2
  • Jahvatatud kardemon
     1 tl
  • Nelk
     4 tk
  • Kaneelipulk
     3 tk
  • Cayenne pipar (lisa maitse järgi)
     

Kookospiima vaht

  • Kookospiim
     3 spl
  • Vanillisuhkur
     1 tl
  • Toorkakao
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Proovi seda vürtsist šokolaadi jooki, kus kookospiim annab mõnusa vahu ning teeb seest soojaks. Luba endale kosutav ja kuum nauding ning jaga hetke kõige kallimatega.

Vala kaerajook potti ja aseta tulele. Lisa juurde kakaopulber, suhkur, tume šokolaad, ingveriviilud, kardemon, nelk, kaneelipulgad ja soovi järgi Cayenne pipart. Kuumuta keemiseni ja sega pidevalt! Siis jätka tasasel tulel ja sega pidevalt, et põhja ei kõrbeks.

Vala kruusidesse! Soovid kuuma šokolaadi eriti uhkeks teha kookospiima vahukoore pilvekesega? Tee nii: võta külmkapis seisnud kookspiim ja aseta vahustamiseks kaussi. Lisa 1 tl vanillisuhkrut ja löö vahtu.

Lisa kookospiima pilvekesed kuumale šokolaadile ja kaunista toorkakao riivitud laastude ning kaneelipulgaga.

Naudi silmad kinni.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!