Virsiku-toorjuustutort

  • Ettevalmistusaeg: 45min ,  Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Digestiivküpsiseid
     150 g
  • Võid
     75 g

Täidis

  • Maitsestamata toorjuustu
     300 g
  • Kreeka jogurtit
     150 g
  • Vahukoort
     150 ml
  • Suhkurt
     50 g
  • Vanillisuhkurt
     1 tls
  • Sidrunimahla
     1 spl
  • Želatiinipulbrit
     2,5 tls
  • Vett
     2 spl

Kate

  • Virikupoolikut
     6 tk
  • Vanillisuhkurt
     2 tls
  • Sidrunimahla
     1 spl
  • Želatiinipulbrit
     1 tls
  • Vett
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ning aseta vorm külma.

Täidiseks sega kokku toorjuust, jogurt ja suhkrud. Lisa koor ja vahusta kohevamaks vahuks. Pigista hulka sidrunimahla.

Sega omavahel želatiinipulber ja vesi, lase paar minutit paisuda.

Sulata želatiin kuumaveevannil, jahuta paar minutit. Nirista želatiinisegu peene joana kreemi sisse, samal ajal pidevalt vahustades.

Vala toorjuustusegu küpsisepõhjale ja määri ühtlaselt laiali. Hoia 2–3 tundi külmkapis.

Katteks püreesta virsikupoolikud. Lisa sidrunimahl ja vanillsuhkur. Sega omavahel želatiin ja vesi. Sulata paisunud želatiin kuumaveevannil, lase mõni minut jahtuda. Lisa sulanud želatiin virsikupüree hulka ja vala püree koogile katteks.

Lõika 2–3 virsikupoolikust hästi õhukesed viilud. Vormi viiludest väikesed roosid ja aseta need virsikupüree sisse tordile kaunistuseks.

Hoia torti veel 2–3 tundi külmkapis.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.