Vietnami kevadrullid

  • Ettevalmistusaeg: 25min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keeruline

Vali kogus

Sriracha majonees

  • Majoneesi
     2 dl
  • Srirachat
     2 tls

Marinaad

  • Laim
     1
  • Tšillit
     0.5
  • Ingverit
     1 spl
  • Küüslauguküünt
     1
  • Mirin (Jaapani köögivein)
     3 spl
  • Seesamiõli
     1 tls
  • Vett
     2 spl
  • Soola
     

Kevadrull

  • Porgandit
     2
  • Punast paprikat
     1
  • Kurki
     0.5
  • Salatiherneid
     150 g
  • Avokaadot
     2
  • Pott koriandrit
     1
  • Hiina salatit
     1
  • Riisipaberit
     16
  • Idusid
     130 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Krõbedate köögiviljadega täidetud värskete kevadrullide tegemine vajab veidi harjutamist. Toormarineeritud hakitud köögiviljad rullitakse koos avokaado, idude ja koriandriga õhukese riisipaberi sisse. Konks seisneb selles, et riisipaber tuleb täidise ümber rullida piisavalt tihedalt, kuid kasutades lisatoena salatilehte, on neid värskeid kevadrulle lihtsam koos hoida.

Sriracha majonees: Sega kokku majonees ja Sriracha kaste.

Marinaad: Pressi laimist mahl välja. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšilli peenteks tükkideks. Koori ning riivi ingver ja küüslauk peeneks. Sega kõik koostisosad marinaadiks.

Kevadrullid: Koori porgand ja eemalda paprika südamik. Poolita kurk ja eemalda seemned. Lõika porgand, paprika ja kurk ca 10 cm pikkusteks õhukesteks ribadeks. Lõika salatiherned ribadeks. Pane köögiviljad marinaadi.

Poolita avokaado, eemalda seeme ja uurista avokaado viljaliha lusikaga välja. Lõika pikkupidi õhukesteks viiludeks. Nopi koriandrit. Nopi salatilehti. 

Pane riisipaberid ühekaupa leigesse vette likku. Võta riisipaber ca 20 sekundi pärast veest välja, kui see on pehme.  Kasuta mõlemat kätt ja hoia paberit nii, et see ei kleepuks kokku. 

Aseta riisipaber niiskele käterätile. Aseta marineeritud köögiviljad, avokaado, idud ja koriander riisipaberi alumisele osale.

Voldi riisipaberi alumine äär köögiviljade peale ja voldi seejärel riisipaberi küljed sisse. Rulli riisipaber kokku kevadrulliks. Pane iga kevadrull salatilehe sisse. Serveeri kevadrulle koos Sriracha majoneesiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!