Veisepõsk mustade ploomide ja rosmariiniga

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 2h 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Vaja läheb

  • Veisepõske
     4
  • Punast veini
     250 ml
  • Veisepuljongit
     250 ml
  • Peotäis musti ploome
     1
  • Punast sibulat
     2
  • Rosmariinioksakest
     3
  • Paar loorberilehte
     
  • Kadakamarja
     10
  • Musta pipra tera
     10
  • Meresool
     
  • Praadimiseks oliiviõli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Veel üsna hiljuti kutsus veisepõsk vähem teadlikes sööjates esile nõutu küsimuse: milleks põsk, kui on filee? Mida aeg edasi, seda enam on kaua küpsenud ja suus sulav veisepõsk austajaid juurde võitnud ning nüüd võib küsimuse esitada juba vastupidi: milleks igav fileetükk, kui käepärast on põnev põsk? Kui kohtud veisepõsega esimest korda, siis ära lase end seda läbivatest kelmekihtidest heidutada. Just need tagavad pikaajalisel madalal küpsemisel põselihale sõna otseses mõttes sulava tekstuuri.

Patsuta veisepõsed köögipaberiga kuivaks ja pruunista kuumal pannil oliiviõlis mõlemalt poolt. Viska ka kooritud punasibula lõigud pannile ning lase neil jumet saada.

Tõsta veisepõsed ja sibulad ahjupotti, lisa muud koostisosad ning pane 200-kraadisesse ahju. Pärast esimest tundi kontrolli, ega kogu vedelik ole ära auranud – liha ei tohi päris kuivale jääda, kuid ei pea ka suisa veinis ujuma. Vajaduse korral lisa veidi veini või soovi korral puljongit.

Anna lauale kartuligratääni või -pudruga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.