Veiselihasupp ehk pho bo

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 25min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Veisefilee
     200 g
  • Thai Choice'i riisinuudleid
     100 g
  • Sibul
     1
  • Porgand
     1
  • Vietnami stiilis valmistatud puljong
     1.5 l
  • Purustatud aniisiseemneid
     1 tls
  • Kaneelikoor
     1
  • Thai Choice'i kalakaste
     3 spl
  • Soola
     0.5 tls
  • Suhkur
     1 tls
  • Must pipar
     
  • Idu
     
  • Basiilik
     
  • Koriander
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vietnami pho ehk puljong keedetakse põhimõtteliselt samal moel nagu iga teinegi veisekontidest või kondiga lihast leem. Puljongile annavad lisaks mustale piprale ja sibulale maitset ingver, tähtaniis (saab asendada aniisi või Hiina viie vürtsi seguga), nelk, kaneelipulk, kalakaste, sojakaste.

Pane riisinuudlid sooja vette likku. Lõika sibul ribadeks. Haki porgand ja liha õhukesteks viiludeks.

Kalla potti puljong, kalakaste, porgand, sibul, sool, suhkur ja pipar. Kuumuta pliidiplaadil tähtaniis ja kaneelikoor ning lisa need puljongisse. Lase keeda, kuni porgand ja sibul on pehmed. Lihaviilud lisa kõige hiljem ja keeda seejärel veel paar minutit.

Kurna nuudlid ja vala peale keev vesi. Umbes 5 minuti pärast kurna nuudlid sõelal ning jahuta külma veega. 

Jaota nuudlid kaussidesse, kalla peale supp ning kaunista idandite ja ürtidega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.