Veiselihaburger

  • Ettevalmistusaeg: 1h ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Veise- või lihaveisehakkliha
     500 g
  • Rohelist sibulat
     3
  • Küüslauguküüs
     2
  • Porgand
     1
  • Munakollane
     1
  • Grillkaste
     0.75 dl
  • Õli
     
  • Soola
     
  • Pipart
     
  • Salatilehti
     2 peotäit
  • Tomat
     1
  • Kurk
     1
  • Burgerisaia
     4
  • Juustu
     8 viilu

Kaste

  • Majonees
     4 spl
  • Dijoni sinep
     2 tls
  • Ketšup
     2 tls
  • Hakitud marineeritu kurk
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnus kodune burger, mis valib kiirelt ja maitseb nagu ehtne burger, mida oled harjunud tänavalt ostma. Kutsu aga lähedased küll ning valmistage koos!

Sega kaste ja jäta tunniks külmikusse maitsestuma.

Haki sibul, purusta küüslauk ja riivi porgand. Sega kotletiained kenasti kokku ja maitsesta soola-pipraga.

Tee käte vahel neli 2 cm paksust kotletti. Mähi toidukilesse ja jäta vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.

Prae või grilli kotlette mõlemalt poolt 5 minutit, et need muutuksid kenasti krõbedaks. Soovi korral rösti saiad pannil kergelt kuldseks. Kui kasutad kukleid, lõika need pooleks ja rösti lõikepind kergelt pannil või grillil.

Laota alumisele saiapoolele majoneesikastet, puista soovi korral sinna hakitud sibulat ning lao peale salat, kurk, tomat, burger ja juust. Tõsta peale teine saiapoolik. Mähi burksid serveerimiseni fooliumisse.

Vajadusel jäta need kõige madalama kuumuse peale ahju või grilli peale järelsoojenema.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.