Veisekael tumedas õlles

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Veiseliha
     600 g
  • Õlu
     5 dl
  • Kaalikas
     200 g
  • Kruup
     50 g
  • Sibul
     2
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Õli
     
  • Täisterajahu paneerimiseks
     
  • Looberileht
     2

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Roog, mis kindlasti pakub söögilauas kõneainet. Selle valmistamine võtab küll aega, kuid maitseelamus on seda väärt. Tea, et roog on valmis alles siis, kui liha on pehme ja maitsev!

Kui kasutad ahju, siis lülita see 180ºC peale soojenema.

Lõika liha 2-3 cm kuubikuteks.  Koori, tükelda sibul ja kaalikas . Maitsesta veiselihakuubikud  soola ja pipraga ning paneeri jahus.

Pane paksupõhjaline haudepott keskmisele kuumusele. Lisa oliiviõli, pruunista liha.  5 minuti pärast lisa kaalikad ja sibul ning loorberilehed. Prae umbes 10 minutit.

Kalla potti õlu sega korralikult läbi. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta tasakesi pliidi peal või ahjus umbes 2 tundi. Umbes pool tundi enne hautamise lõppu võta potilt kaas.

Roog on valmis, kui liha on pehme ja maitsev. Enne serveerimist eemalda loorberilehed, vajadusel lisa veel soola-pipart.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.