Valge tiramisu

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 12h
  • Lihtne

Vali kogus

Koostisosad

  • Suuremat muna
     2 tk
  • Suhkrut
     1 dl
  • Mascarpone’t
     400 g
  • Valget rummi
     150 ml
  • Täispiima
     200 ml
  • Rimi Savoiardi küpsist
     18 tk
  • Beseed
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kui valmistad ühe suure tiramisu, siis kasuta vormi, mis on vähemalt 10 cm kõrguste äärtega ja kuhu mahub kõrvuti 9 küpsist. Tiramisu võid valmistada ka väikestesse vormidesse.

Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged koos suhkruga tihedaks vahuks.

Sega toasoe mascarpone ühtlaseks ja lisa vahustatud munavalgetele. Vahusta munakollased heledaks, sega sinna sisse munavalge-mascarpone-segu. Tee sellest ühtlane kreem.

Sega omavahel rumm ja piim. Kasta küpsiseid segusse ja laota vormi põhjale 9 küpsist. Kui kasutad väikesi vorme, murra küpsised vajaduse korral paraja suurusega tükkideks ning laota neist pooled pokaali või vormi põhjale.

Aseta küpsiste peale umbes kolmandik kreemist ja pudista sellele murendatud beseed.

Tõsta ülejäänud küpsised vedelikust läbi ja laota mascarpone-beseekihi peale. Säti sinna teine kolmandik mascarpone-kreemist.

Kata vorm või vormid toidukilega, tõsta jahedasse. Tõsta ka ülejäänud kolmandik kreemist külmikusse. Jäta üle öö seisma.

Enne serveerimist kalla peale ülejäänud kreem, pudista lisaks beseed ja serveeri kohe. Lisandiks sobivad värsked suvemarjad: sõstrad, vaarikad vm.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.