Uhke maasika-Nutella tort

  • Ettevalmistusaeg: 2h ,  Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Muna
     2 tk
  • Suhkurt
     150 g
  • Õli
     120 ml
  • Kuuma vett
     170 g
  • Keefiri
     60 ml
  • Nisujahu
     200 g
  • I Love Eco kakaopulbrit
     4 spl
  • Soodat
     1 tls
  • Soola
     0.25 tls

Täidis

  • Mascarpone't
     600 g
  • Vahukoort
     250 g
  • Nutella šokolaadi-pähklikreemi
     150 g
  • Tuhksuhkurt
     2 spl

Kaunistuseks

  • Maasikaid
     
  • Metspähkleid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Nutella-t leidub iga magusasõbra köögikapis. Proovi midagi uut ning küpseta Nutellaga saiale määrimise asemel hoopiski üks tort(võib ka mitu!). Maasika-Nutella tort on magusasõprade suur lemmik.

Vooderda kolm 18–20 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi küpsetuspaberiga (või küpseta põhi ühes suuremas vormis, lõika biskviit hiljem kaheks ja tee hoopis kahekihiline tort).

Sega omavahel jahu, kakaopulber, sool ja sooda.

Vahusta munad suhkruga.

Lisa õli, keefir ja kuum vesi.

Sõelu jahusegu teiste ainete hulka ning sega ühtlaseks.

Vala vormidesse, küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit.

Jahuta ja eemalda vormist.

Kreemi jaoks vahusta mascarpone suhkru ja vahukoorega kuni kerge vahu tekkimiseni.

Lisa Nutella ning vahusta, kuni saad tugeva vahu.

Määri segu jahtunud koogipõhjadele ja aseta kihid üksteise peale.

Lase paar tundi külmkapis maitsestuda.

Kaunista rikkalikult värskete maasikate ja pähklitega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.