Tšiiapuding toortatra ja soolase karamelliga

  • Ettevalmistusaeg: 20min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostisosad

  • Tšiiaseemneid
     6 tls
  • Oatly kaerajooki
     180 ml
  • Selection by Rimi värskeid datleid
     0,5 klaasi
  • Himaalaja soola
     0,25 tls
  • Toortatra müslit
     1 spl
  • Kookoslaaste
     1 spl
  • Mureleid
     1 peotäis

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tšiiaseemned ja datlid sisaldavad rohkesti kiudaineid, mis soodustavad seedeelundkonna tööd ning hoiavad veresuhkrutaseme kontrolli all.

Datlid ja murelid on mõlemad täis antioksüdante, mis võitlevad vabade radikaalidega, alandades seeläbi oksüdatiivset stressi ning kaitstes erinevate haiguste vastu. Samuti on datlid ja murelid põletikku alandavate omadustega.

Murelid sisaldavad erinevaid toitaineid, nendest esikohal on vitamiin C ja kaalium, vitamiin C tugevdab immuunsüsteemi ning hoiab seda töökorras, kaalium aga toetab lihaste tööd, närvirakkude tööd, vererõhu kontrollimist ning palju muid olulisi protsesse.

Aseta 5 teelusikatäit tšiiaseemneid kaussi ning lisa Oatly kaerajook. Sega, ning pane külmkappi 5 minutiks.

Eemalda datlitelt kivid ning valmista ette karamell. Aseta kaussi pool klaasi datleid ning purusta kahvli abil ühtlaseks massiks. Lisa sool ning sega veelkord, aseta kõrvale.

Kui karamell on tehtud, võta kauss külmkapist ning sega puding läbi.

Esialgu võivad olla tšiiaseemned eraldunud põhja ja pinnale ning veidi tükkis olla, sel juhul tuleks neid vastu kausi seinu lusikaga eraldada.

Lisa veel 1 teelusikatäis tšiiaseemneid ja sega uuesti. Pane külmkappi 7-10 minutit, vahepeal sega uuesti!

Eemalda murelitelt kivid.

Aseta tšiiapuding ja karamell kihtidena uude kaussi või sega mõlemad kokku ühtlaseks pudinguks ning lisa murelid, toortatra müsli ning kookoslaastud ja naudi!

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Kohukesed

1h 20min • Lihtne
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.