Toortatra köögivilja pada

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostisosad

  • Värske kapsas
     300 g
  • Porgand
     1 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küünt
  • Toortatra tang
     1 klaas
  • Päikesekuivatatud tomat
     6 tk
  • Vesi
     0,5 dl
  • Oliivõli
     0,25 dl
  • Sool
     0,5 tl
  • Seemned
     1 peotäis
  • Till/petersell/basiilik
     1 peotäis

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Toortatar on eriline väge täis toit! Miks? Esiteks, sest see kasvab meil siin Eesti mullas väga hästi! Ja teiseks, sest seal on hulgi eluks vajalike toitaineid ja see on looduslikult gluteenist vaba ja väärt süsivesiku allikas! Toortatart ei ole kuumutatud nii kõrgel temperatuuril nagu pruuni tatart ja tänu sellele on toortatras säilinud rohkem kasulikke toitaineid. Toortatar sisaldab rohkem kiudaineid, kui pruun tatar. Peale selle on tatar hea magneesiumi allikas ja sisaldab veel rauda, fosforit, vaske, tsinki ning võimsaid flavonoide nagu kvertsetiin ja rutiin.

Kuumuta pannil õli ja lisa riivitud porgand ja sibul, hakitud päikesekuivatatud tomat, kapsas ja küüslauk. Kuumuta neid vaiksel tulel ja sega tihti - 5 minutit.

Lisa tatar ja vesi või puljong. Hauta madalal kuumusel kaane all veel 30 minutit või kuni tatar on pehme. Maitsesta soola ja pipraga. Kõige viimaseks lisa seemned ja kui Sul on kodus värskeid ürte siis lisa ka neid. 

Hinda retsepti Aitäh hindamast!