Toortatra ja lambalihapada

  • Ettevalmistusaeg: 25min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Lamba kintsuliha
     300 g
  • Keskmine mugulsibul
     1 tk
  • Küüslauguküünt
     2 tk
  • Oksake rosmariini
     1 tk
  • Hakitud või kuivatatud tüümian
     1 tls
  • Praadimiseks õli
     
  • Pipar
     
  • Sool
     
  • Klaas toortatart
     1
  • Klaas puljongit
     2

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Retsepti autor on Angelica Udeküll.

Lambaliha puhasta kelmetest ja lõika paari cm suurusteks kuubikuteks.

Sibul ja küüslauk koori ja lõika viiludeks.

Pruunista kuumal pannil liha, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjuvormi.

Puista lihale tüümian ja rosmariin. Seejärel kuumuta õlis sibul ja küüslauk ning tõsta lihale. Puljong lase keema.

Tatar pese voolava vee all, pane potti ja vala peale pool puljongist.

Keeda umbes 5 minutit, seejärel tõsta tatar küpsetuspotti lihale. Lisa ülejäänud puljong.

Kata ahjupott kaane või foolimiga ja tõsta 160 kraadisesse ahju umbes 1 tunniks järelküpsema.

Kui roog tundub liiga kuiv, võid vajadusel puljongit lisada.

Serveeri rooga hapukoore või seenekastmega. Lambaliha asemel võid kasutada ka veiseliha.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.