Tomatine läätsesupp

  • Ettevalmistusaeg: 45min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostisosad

  • Oliivõli
     2 spl
  • Läätsed
     4 dl
  • Porgand
     2 tk
  • Sibul
     2 tk
  • Purustatud tomat
     800 g
  • Paprika
     1 tk
  • Köögiviljapuljong
     1,5 l
  • Küüslauk
     2 küünt
  • Karri
     1 tl
  • Jahvatatud paprika
     1 tl
  • Külmutatud spinat
     3 peotäit

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Jagan teiega koduse tomatise läätsesupi retsepti. Sobib nii roheliste kui oranžide läätsedega. Sellest kogusest tuleb 3 liitrit. Paras perega süüa! Kui pere pole suur võid alati panna sügavkülma. Niimoodi on hea lõuna või kiire õhtusöök tuleviku enesele juba olemas. Ainult soojendamise vaev! 

Tükelda porgandid, sibulad ja paprika suupärasteks tükkideks.

Kalla õli potti ja kuumuta.

Lisa karri(kindlasti peaks olema esindatud ka kurkum ja must pipar), jahvatatud paprika ja köögiviljad, sega veidi aega.

Loputa läätsed ja vala potti. Seejärel lisa köögiviljapuljong ja purustatud küüslauk.

Keeda suppi 30 minutit. Umbes 7 minutit enne lõppu lisa külmutatud spinat.

Serveerida võib natukese (1spl) Kreeka jogurti või 10% hapukoorega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!