Tiramisu

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Savoiardi küpsiseid
     400 g
  • Kahlua likööri
     6 spl
  • Kanget kohvi
     4 dl

Kreem

  • Munakollast
     8
  • Mascarpone't
     120 g
  • Suhkrut
     120 g

Kaunistamiseks

  • Kakaopulbrit
     
  • Mündilehti
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tiramisu on vist küll kogu maailmas populaarseim Itaalia magustoit. Nagu peaaegu kõige pärast Itaalias, lüüakse ka selle päritolu tõttu ägedaid lahinguid. Ühed arvavad, et tegu on õsna uue Treviso linnast pärit roaga, teised vaidlevad, et tiramisu päritolu ulatub sajandite taha. Tänapaeval üritatakse selle kaloripommi algset rammusat kreemi kergemate vastu välja vahetada, Luccas aga tehakse tiramisut endiselt mascarpone’ga – nii, nagu seda ikka on tehtud.

Vahusta munakollased suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sega aeglaselt puulusika või vispliga munavahu hulka toasoe mascarpone (ära kasuta mikserit!).

Sega kokku kohv ja liköör ning lase jahtuda toasoojaks.

Kasta pooled küpsised kohvisegusse ja laota koogivormi. Määri peale pool kreemist, laota sellele ülejäänud kohvisegusse kastetud küpsised ning kata ülejäänud kreemiga.

Enne serveerimist hoia 8–10 tundi külmkapis.

Enne lauale andmist sõelu peale kakaopulbrit ja kaunista mündilehtedega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.