Tatraga täidetud karpkala

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Karpkala
     2
  • Tatart
     500 g
  • Sibulat
     2
  • Hapukoort või majoneesi
     200 g
  • Soola
     
  • Pipart
     
  • Õli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kasvanduskaladest on karpkala konkurentsitu liider, teda kasvatatakse isegi enam kui lõhet ja forelli. Karpi armastatakse nii Euroopas, Aasias kui ka Ameerikas. Eriti lihte on seda tatraga täita ning lähedastega nautida!

Puhasta kala, eemalda lõpused, kuid pea võid külge jätta. Paksema kala puhul võiks teha mõlemasse külge sisselõiked, nii küpseb kala ühtlasemalt.

Maitsesta seest ja väljast soola ning musta pipraga.

Pruunista tatar õlis ja keeda poolpehmeks.

Haki sibulad, prae klaasjaks ja lisa tatrale. Sega juurde 2 sl hapukoort või majoneesi, maitsesta soola ja pipraga.

Aseta täidis kaladesse ja suru kõhupooled kergelt kokku. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, vala peale ülejäänud hapukoor ja küpseta veel 15–25 minutit.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.