Takopirukas kana, jalapeno ja spinatiga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kollane sibul
     1
  • Küüslauguküüs
     1
  • Jalapeno
     1
  • Kanaliha
     500 g
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Vürtsisegu
     2 spl
  • Riivitud juust
     2 dl
  • Beebispinat
     65 g
  • Muna
     2
  • Piim
     1 dl
  • Vahukoor
     1 dl
  • Takolaevukesed
     12

Serveerimiseks

  • Maisi-tomati salat
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Üllata sõna otseses mõttes uues kuues pirukaga. Selles retseptis ei lähe vaja pirukatainast, vaid takolaevukesi, mis täidetakse tükeldatud kana, spinati ja jalapenoga. Põnev variant takopirukast, mida saab serveerida portsjonite kaupa.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Koori sibul ja küüslauk, haki sibul ja riivi küüslauk. Poolita, eemalda seemned ja haki jalapeno peeneks.

Prae kanatükid (eelistatult portsude kaupa) praepannil oliiviõlis pruuniks. Lisa viimasena sibul, küüslauk, jalapeno ja vürtsisegu. Pane segu kaussi ja lisa kergelt segades juust ja spinat.

Löö munad kaussi katki ning klopi hulka piim ja koor.

Aseta takolaevukesed kõrgete äärtega ahjukindlasse vormi, mis aitab neid püsti hoida. Jaota kanasegu „laevukestesse“. Täida need munaseguga ja pane vorm 20–25 minutiks keskmisele siinile valmima, kuni täidis on tahenenud.

Serveerimiseks: serveeri pirukat salatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!