Taimne lasanje maisi ja päikesekuivatatud tomatiga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Mais
     340 g
  • Läätsed
     380 g
  • Puruastatud tomat küüslauguga
     390 g
  • Püreestatud tomat
     500 g
  • Päiksekuivatatud tomatite kreem
     130 g
  • Lasanjeplaadid
     130 g
  • Prantsuse hapukoor
     5 dl
  • Salat
     1
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lasanje ei ole väga keeruline, kui teha seda taimetoiduna. Asenda liha proteiinirikaste roheliste läätsedega ja keeda need koos maisiga vürtsikas tomatikastmes. Kasuta bešamellkastme asemel Prantsuse hapukoort (créme fraiche) ja säästad veelgi aega.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Lase maisil ja läätsedel kuivaks nõrguda.

Aja mais, läätsed, purustatud ja püreestatud tomatid ning tomatikreem keema. Maitsesta soola ja pipraga.

Pane ahjukindlasse vormi esmalt veidi tomatikastet. Pane lasanjeplaadid tomatikastmega kihiti. Kalla pool Prantsuse hapukoorest keskmisele kihile. Pane ülejäänud Prantsuse hapukoor katteks.

Küpseta lasanjet ahjus keskmisel siinil ca 25 minutit.

Lõika salat tükkideks.

Serveeri lasanjet salatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.