Suvikõrvitsanuudlid murulaugupestoga

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 25min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostisosad

  • Seedermänniseemneid
     60 g
  • Hakitud küüslauguküünt
     2 tk
  • I Love Eco külmpressitud oliiviõli
     1 dl
  • Meresoola
     0,5 tls
  • Keskmist suvikõrvitsat
     2 tk
  • Tšillipipart
     1 tk
  • Kirsstomateid
     200 g
  • Parmesani juustu
     3 spl
  • Kalamata oliive
     1 peotäis
  • 1 potitäis Grüne Fee murulauku
     
  • 1 potitäis Grüne Fee basiilikut
     
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
     
  • Poole sidruni mahla
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Murulaugus leidub väävlit sisaldavat ainet alliini, mis murulaugu peenestamisel laguneb allitsiiniks — viimane annabki murulaugule tema tugeva ning spetsiifilise lõhna. Uuringud on tõestanud, et allitsiinil on positiivne mõju südame-veresoonkonnale. Allitsiin ja teised murulaugus leiduvad väävelühendid aitavad reguleerida vererõhku ning alandada LDL-kolesterooli ehk halba kolesterooli. Madal LDL-kolesteroolitase omakorda vähendab veresoonte lupjumise riski.

Esmalt rösti kuumal ja kuival pannil seedermänniseemned kergelt kuldseks ja aseta kõrvale.

Pane ahi sooja 200 kraadi juurde.

Blenderda kõik pesto koostisosad: hakitud murulauk ja basiilik, küüslauk, poole sidruni mahl, Parmesan, seedermänniseemned ning oliiviõli. Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipra ja meresoolaga.

Maitsesta kirsstomatid meresoola ja värske musta pipraga. Rösti maitsestatud kirsstomateid koos hakitud tšillipipraga umbes 15 min 200 kraadi juures.

Lõika spiraallõikuriga suvikõrvitsast nuudlid ja sega need pestoga kokku. Kõige peale aseta röstitud kirsstomatid koos tšilliga, mõned seedermänniseemned ja oliivid.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.