Koostisosad
Suupisteleivad
-
Rukkileivast lõigatud õhukesed ümmargused kettad12 tk
-
Suitsu- või marineeritud angerjas150 g
-
Sibul punane1 tk
-
Sidrunimahlmaitse järgi
-
Värskelt jahvatatud must piparmaitse järgi
-
Rapsiõlipiserdamiseks
Hernekreem
-
Külmutatud herned300 g
-
Toorjuust100 g
-
Piparmüntmaitse järgi
-
Sool ja piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kostita oma külalisi suupisteleibadega, mida on lihtne valmistada ning veelgi lihtsam süüa.
Esmalt alusta hernekreemi valmistamisega. Keeda herneid soolaga maitsestatud vees ning seejärel jahuta herned külma veel all. Seejärel kalla herned kannmikserisse, maitsesta, lisa allpoolmainitud koostisosad ning töötle ühtlaseks kreemiks.
Marineeri sibularattad ning rösti rukkileivakettad ahjus krõbedaks.
Pane oma kunstioskused tööle ning meisterda pisikesed suupisteleivakesed.
Hernekreemi valmistamiseks lase soolaga maitsestatud vesi keema ja tõsta herned sinna sisse.
Keeda 1 minut, kalla siis sõelale ja jahuta külma vee all.
Kalla herned kannmikserisse või purustajasse, lisa toorjuust, sool, pipar ja veidi värsket hakitud münti.
Töötle ühtlaseks kreemiks.
Maitsesta lõplikult.
Piserda õhukesteks poolratasteks lõigatud sibulale sidrunimahla ja puista veidi soola.
Sega läbi ja jäta veidikeseks marineerima.
Piserda rukkileivakettaid õliga ja rösti ahjus 200 kraadi juures, kuni need on kergelt krõbedad.
Jahuta.
Tõsta igale rukkileivakettale hernekreemi.
Säti sinna peale suitsu või marineeritud angerja tükid ja kõige tipuks lisa mõni sibulaviil.
Viimistle veel veidikese musta pipraga ja serveeri kohe.