Süteräimed rosmariini ja sidruniga

  • Ettevalmistusaeg: 2h ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Räimerümbad
     500 g
  • Küüslauguküüs
     3 tk
  • Sidruni mahl
     0.5 tk
  • Hakitud rosmariinilehed
     1 spl
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Sool
     1 tl
  • Must pipar
     
  • Viilutatud sidrun
     1.5 tk
  • Rosmariinioksad
     6 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Selle retsepti puhul võid rümpade asemel kasutada ka fileesid või isegi terveid puhastatud räimi. Fileed vajavad vaid vähest maitsestumist ja valmivad grillil murdsekund kiiremini kui rümbad.

Haki küüslauguküüned ja sega oliiviõliga. Haki ka 1 sl jagu rosmariinilehti. Maitsesta räimed rosmariini-küüslauguseguga ning lisa  sidrunimahl ja sool-pipar. Lase tundpaar maitsestuda. Lao räimed kalarestile ja pista resti vahele ka mõni rosmariinioks ja sidruniviil. Grilli hõõguvate süte kohal mõlemalt poolt 3–4 minutit, kuni kalad on jumekad. Serveeri kohe.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!