Soolakaramellipirukas

  • Ettevalmistusaeg: 2h ,  Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine

Vali kogus

Kreem

  • Võid
     115 g
  • Fariinisuhkurt
     200 g
  • Keevat vett
     235 ml
  • Maisitärklist
     3 spl
  • Nisujahu
     2 spl
  • Soola
     0.5 tls
  • Piima
     400 ml
  • Munakollast
     3 tk
  • Vanilliekstrakti
     1 tls

Põhi

  • Digestiivküpsiseid
     250 g
  • Võid
     125 g

Serveerimiseks

  • 35% koort
     250 ml
  • Soolapähkleid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purusta küpsised, suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21–22 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm külma.

Soolakaramellikreemi jaoks klopi munakollased väikeses kausis lahti ja tõsta kõrvale.

Sega keskmises potis omavahel maisitärklis, jahu ja sool. Lisa piim.

Sulata pannil keskmisel kuumusel või ja küpseta, kuni see hakkab pruunistuma.

Lisa suhkur ja lase veel umbes 5 minutit podiseda.

Nüüd lisa väga ettevaatlikult kuum vesi. See võib pritsida!

Ühenda suhkrusegu piima-jahuseguga. 

Lase keskmisel kuumusel keema minna

Sega pidevalt ja lase podiseda 10 minutit, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt. Lisa karamellisegu vähehaaval (esmalt vaid kolmandik) munakollasevahule, samal ajal pidevalt hoolega segades.

Vala munavahu-karamellisegu eraldi pannile ja lisa ülejäänud karamellisegu.

Lase mõni minut keeda. Tõsta tulelt ja lisa vanill.

Vala karamellisegu tahkunud küpsisepõhjale ja aseta vähemalt 3–4 tunniks külmkappi.

Eemalda kook vormist. Vahusta koor ning kata kook vahukoore ja soolapähklitega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.