Šokolaadikook soolakaramelli ja pähklitega

  • Ettevalmistusaeg: 1h ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne

Vali kogus

Koogipõhi

  • Tumedat šokolaadi
     200 g
  • Võid
     200 g
  • Muna
     4 tk
  • Fariinsuhkrut
     150 g
  • Nisujahu
     2 spl
  • Kreeka pähkleid
     75 g

Soolakaramell

  • Fariinsuhkrut
     150 g
  • Vahukoort
     50 ml
  • Võid
     100 g
  • Meresoola
     0,75 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sulata väikeses potis või koos šokolaadiga.

Sega juurde suhkur. Lase 15 minutit jahtuda.

Vahusta ükshaaval hulka munad, lõpuks sega sisse jahu ja hakitud pähklid.

Vala koogitainas 21–22 cm lahtikäivasse koogivormi, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga. Küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutit.

Soolakaramelli jaoks kuumuta väikeses potis omavahel fariinsuhkur ja koor.

Lase segul 2–3 minutit keeda. Tõsta tulelt ning sega hulka või ja sool.

Jahuta segu külmkapis, kuni see on veidi paksemaks läinud. Vala koogile katteks.

Lase koogil 1–2 tundi külmkapis seista. Seejärel eemalda vormist ja serveeri.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.