Sofritto

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 25min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Punane sibul
     1
  • Küüslauk
     3
  • Porgand
     1
  • Punane paprika
     1
  • Punane tšilli
     1
  • Seller
     2
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Tomat
     2
  • Tomatipüree
     1 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Vesi
     2.5 dl
  • Sidrun
     0.5
  • Murulauk
     20 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sofrito sisaldab alati hakitud aedsellerit, porgandit ja sibulat ning seda kasutatakse Itaalia toitudes hautise- ja supipõhjana. Maitsvad köögiviljad on ideaalsed näiteks bolognese või minestrone põhjaks. Köögiviljasegu on ka suurepärane maitsekooslus vürtsika pastakastme jaoks.

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Koori ja lõika porgand väikesteks kuubikuteks.

Poolita ja eemalda paprika ja tšilli südamik. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks ja haki tšilli. Puhasta ja viiluta seller.

Prae köögiviljad kastrulis oliiviõlis. Lõika tomatid kuubikuteks ning sega need ja tomatipüree pannil olevate ainete hulka ja prae veel 3 minutit. Lisa vesi ja pressitud sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda koos ca 2 minutit. 

Haki murulauku ja sega köögiviljade hulka.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Tomatikaste

45min • Keskmine
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.