Soe kanamaksasalat kartuli ja lehtkapsaga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 15min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Broilerimaks
     400 g
  • Keedukartul
     4 tk
  • Lehtkapsas
     100 g
  • Punane paprika
     1 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Kuivatatud pune
     0.5 tl
  • Punanse veini äädikas
     1 spl
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     

Gremolata

  • Petersell
     1 peotäit
  • Sidruni riivitud koor
     0.5 tk
  • Küüslauguküüs
     2 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kanamaks ei ole ainult pasteedi jaoks – sellest saad ka tõeliselt maitsva ja toitva salati. Itaaliapärane gremolata on hea abiline nii grilltoidu, ahjuprae kui ka hautise maitsestamiseks, aga sobib ülihästi ka selle salatiga.

Haki sibul, tükelda paprika ja keedukartul. Rebi lehtkapsas suupärasteks tükkideks ja vala tükkidele keev vesi. Lase minutike seista, seejärel kurna ja loputa jääkülma veega ning suru käte vahel liigne vesi välja.

Kuumuta pannil õlis sibulat umbes 5 minutit, kuni see on pehmenenud. Lisa paprika ja kartul ning kuumuta veel 5 minutit. Eemalda segu pannilt ja jäta ootele. Eemalda maksalt suuremad kelmed ja kuivata maks. Maitsesta soolaga ja prae mõlemalt poolt kaks minutit. Lisa äädikas, pune ja kartuli-paprikasegu ning lehtkapsas, kuumuta segades veel paar minutit. Maitsesta soola-pipraga.

Gremolata valmistamiseks haki petersell ja küüslauguküüned võimalikult peeneks ning sega sidrunikoorega. Jaga salat taldrikutesse, puista peale gremolata ja serveeri.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!