Sitsiilia searibid

  • Ettevalmistusaeg: 1h ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Searibid

  • Searibi kõhutükk
     4
  • Muna
     2
  • Riivsai
     2 dl
  • Piim
     3 spl
  • Kuivatatud petersell
     2 spl
  • Riivitud Parma juust
     1 dl
  • Küüslauguküünt
     4
  • Sool
     
  • Pipar
     

Searibid

  • Searibi kõhutükk
     4
  • Muna
     2
  • Riivsai
     2 dl
  • Piim
     3 spl
  • Kuivatatud petersell
     2 spl
  • Riivitud Parma juust
     1 dl
  • Küüslauguküünt
     4
  • Sool
     
  • Pipar
     

Kartulisalat

  • Kartul
     6
  • Sidruni mahl ja koor
     0.5
  • Külmpressitud oliiviõli
     0.25 dl
  • Kapparid soolvees
     2 spl
  • Värkse hakitud münt
     1 peotäit
  • Petersell, till või koriander
     

Kartulisalat

  • Kartul
     6
  • Sidruni mahl ja koor
     0.5
  • Külmpressitud oliiviõli
     0.25 dl
  • Kapparid soolvees
     2 spl
  • Värkse hakitud münt
     1 peotäit
  • Petersell, till või koriander
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sitsiilia pärane searibi riivaia-ürdipaneeringus sobib ideaalselt suvise päikese alla. Eriti kui selle kõrval on maitsev kartulisalat!

Sitsiilia searibid riivsaia-ürdipaneeringus: Klopi munad kergelt koos piimaga lahti, maitsesta soola ja pipraga. Sega kuivained omavahel. Liha peab olema vähemalt tund aega toatemperatuuril seisnud. Enne paneerimist raputa lihale kergelt soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.

Lõika küüslauguküüned viiludeks ja kuumuta õlis klaasjaks. Eemalda küüslauk ja säilita see näiteks kartulisalatisse lisamiseks.

Kasta lihatükid muna-piimasegusse ja seejärel riivsaiasegusse.

Prae paneeritud lihatükke mõlemalt poolt umbes 5 minutit, kuni need on kuldselt pruunid. Tõsta 160-kraadisesse ahju ja küpseta, kuni liha temperatuur on 60–64 kraadi (umbes 20 minutit).

Kartulisalat: Keeda kartulid soolvees enam-vähem pehmeks(aga mitte täiesti). Jahuta.

Olenevalt suurusest lõika kartulid pooleks või neljaks. Vala peale oliiviõli, lisa riivitud sidrunikoor, maitse järgi sidrunimahla ja kapparid.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!