Sidrunikreemiga šokolaaditartletid

  • Ettevalmistusaeg: 1h 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Nisujahu
     225 g
  • Kakaopulbrit
     30 g
  • Soola
     0,5 tls
  • Võid
     115 g
  • Muna
     1 tk
  • Suhkurt
     100 g

Sidrunikreem

  • Sidrunit
     1 tk
  • Suhkurt
     100 g
  • Vanillisuhkurt
     1 tls
  • Munakollast
     2 tk
  • Vett
     120 ml
  • Maisitärklist
     1,5 spl
  • Võid
     30 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sega omavahel jahu, kakao ja sool. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna.

Tõsta jahusegu võivahu hulka ning sega kõik ühtlaseks tainaks.

Hoia 30 minutit külmkapis.

Rulli jahusel laual lahti ja vooderda õlitatud väikesed koogivormid tainaga.

Tee kahvli abil põhja pisikesed augud, küpseta 180-kraadises ahjus 7–8 minutit.

Lase jahtuda ja eemalda vormist.

Sidrunikreemi jaoks sega kokku munakollased, suhkur ja vesi.

Lisa riivitud sidrunikoor ja väljapigistatud mahl. Sega hulka maisitärklis.

Kuumuta segu madalal kuumusel pidevalt segades, kuni see pakseneb.

Lõpuks sega hulka toasoe või ja vanillsuhkur.

Lase kreemil jahtuda.

Täida korvikesed sidrunikreemiga ja kaunista sidruniviilu, marjade või vahukooretutsuga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.