Sibula- ja estragonitäidisega portobello läätse- ja tomatisalatiga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 35min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Portobello seened
     4 tk
  • Kollane sibul
     4 tk
  • Koor
     50 g
  • Pott estragoni
     1
  • Valget veiniäädikat
     1.5 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Leivapuru
     1 dl
  • Muna
     1 tk

Tomatisalat

  • Keedetud läätsed
     400 g
  • Rohelised oad
     150 g
  • Erinevad tomatid
     300 g
  • Hernevõrsed
     100 g
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Punast veiniäädikat
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Täidetud portobello estragoni peene maitsega. Krõbe, toatemperatuuril salat on sellele täiuslik täiendus. Tõeliselt maitsev vegan-roog, mis sobib kogu perele, olenemata sellest, kas nad eelistavad liha või taimetoitu.

Portobello: Soojenda ahi 200 °C-ni.

Eemalda seenejalad ja eemalda eoslehekesed teelusikaga kübara alt. Koori ja viiluta sibulad. Viiluta seenejalad. Prae sibul ja seened keskmisel kuumusel pannil võis, kuni sibul on pehme ja pooleldi läbipaistev. Haki estragon ja sega pannile. Vala peale äädikas ja eemalda tulelt. Lisa soola ja pipart. Sega sisse riivsai ja munad.

Pane seened ahjukindlasse vormi. Jaota sibulasegu seente vahel. Pane ahju keskmisele siinile umbes 15 minutiks.

Tomatisalat: Kurna oad sõelas, loputa külma veega ja lase veel välja nõrguda.

Puhasta oad ja keeda neid soolatud vees 4 minutit. Kurna oad. Sega tomatid läätsede, ubade ja hernevõrsetega. Piserda peale oliiviõli ja äädikat. Puista peale soola ja pipart ning sega läbi.

Serveeri portobello tomatisalatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.