Seene-ramen shiitake-seente ja austerservikutega

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keeruline

Vali kogus

Seenepuljong

  • Sibul
     1
  • Porgand
     1
  • Küüslauk
     1
  • Seenepuljong
     1 l

Frititud austerservikud

  • Austerservikud
     150 g
  • Õli
     

Shiitake-seened

  • Shiitake-seened
     150 g
  • Ingverit
     1 spl
  • Küüslauk
     1
  • Rapsiõli
     2 spl
  • Seesamiõli
     1 tls
  • Jaapani soja
     1 spl

Katteks

  • Sibul
     2
  • Punane tšilli
     1

Vaja läheb

  • Nuudlit
     4 peotäit

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Shiitake-seente ja austerservikutega rāmen on nuudlisupp ingveriga praetud shiitake-seentega vürtsikas seenepuljongis. Õnnestunud rāmen‘i saladus peitub tõeliselt heas puljongis. Kuivatatud kivipuravik lisab puljongile maitsesügavust ja kui soovid veelgi rikkamat maitset, siis lisa bonito-helbeid (vööttuunihelbed). Kuid sellisel juhul ei ole tegu taimse supiga. Supi peale pannakse katteks krõbedad frititud austerservikud.

Seenepuljong: Koori sibul, porgand ja küüslauk ning lõika jämedateks tükkideks.

Pane kõik puljongi koostisosad keema ja lase ca 40 minutit kaane all haududa. Kurna ja maitsesta vajadusel soolaga.

Frititud austerservikud: Rebige või lõigake austerservikud õhukesteks tükkideks. Kuumutage õli kastrulis kuni 160 °C-ni. Friti seeni portsjonite kaupa, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Tõsta seened vahukulbiga välja ja lase majapidamispaberil nõrguda. Maitsesta soolaga.

Shiitake-seened: Puhasta ja poolita shiitake-seened. Koori ning riivi ingver ja küüslauk peeneks.

Kuumuta õli praepannil ja küpseta shiitake-seened kuldpruuniks. Vähenda kuumust ning lisa ingver, küüslauk, seesamiõli ja soja. Sega ja hoia soojas.

Kate: Haki salatisibulad ja viiluta tšilli.

Valmista nuudlid pakendil oleva õpetuse järgi.

Jaota nuudlid sügavatesse kaussidesse ja kalla peale puljong. Katteks pane shiitake-seeni, austerservikuid, salatisibulat ja tšillit.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!