Seene- ja läätsehautis tomati ja rosmariiniga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Metsik riis
     4 pakk

Hautis

  • Šampinjonid
     250 g
  • Kollane sibul
     1
  • Porgandid
     500 g
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Paprikapulber
     1 tls
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Kobartomat
     400 g
  • Vesi
     2 dl
  • Köögiviljapuljong
     1
  • Läätsed
     390 g
  • Rosmariin
     1 peotäit

Serveerimiseks

  • Hapukoor
     2 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Prae köögiviljad, maitsesta paprikapulbriga ning lisa tomatid ja puljong. Lase neil seejärel koos keeda ning sega hulka läätsed ja rosmariin. Serveeri hautist koheva värskelt keedetud riisi ja kreemja hapukoorega.

Küpseta leiba ja keeda riisi vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Hautis: puhasta ja lõika seened tükkideks. Koori sibul ja porgandid ning haki sibul ja lõika porgandid kuubikuteks.

Prae köögiviljad potis oliiviõlis ning maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga. Vähenda kuumust ja sega hulka tomatid, vesi ja puljongikuubik. Lase 5 minutit haududa. Loputa läätsed ja lase kuivaks nõrguda. Sega läätsed hautise hulka ja kuumuta läbi.

Rebi rosmariinilehed okste küljest ja haki need ning sega kergelt hautise sisse.

Serveeri hautist riisi ja hapukoorega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.