Searibid ploomiglasuuriga

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Searibid (baby-back)
     500 g
  • Ploom
     8 tk
  • Ingver (cm)
     2
  • Palsamiäädikas
     0.5 dl
  • Sojakaste
     0.5 dl
  • Pruun suhkur
     4 spl
  • Fenkoliseemned
     1 tls
  • Tšillipulber
     0.5 tls
  • Sool
     
  • Pipar
     

Serveerimiseks

  • Seesamiseemned
     1 tls
  • Sibulapealsed
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Need kergelt aasiapärase mekiga mahlased searibid sobivad hästi suupisteks ka suuremale seltskonnale. Keeda ribi pehmeks ning siis küpseta ahjus kuldpruuniks. Võid ribisid pruunistada ka grillil

Lõika ribid paari-kolme kaupa tükkideks. Poolita ploomid ja eemalda kivi. Koori ja tükelda ingver. Vala kõik koostisained potti ning keeda madalamapoolsel kuumusel kaane all umbes 1 tund, kuni ribi on pehme. Vajaduse korral lisa keemise ajal veidi vett.

Tõsta ribid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit või kuni ribid on kenad kuldpruunid. Võid ribisid ka hoopis grillil pruunistada. Soovi korral suru keeduvedelik läbi sõela ja pintselda ribisid sellega küpsemise ajal.

Serveerimisel puista ribitükkidele hakitud sibulapealseid ning soovi korral seesamiseemneid ja ploomisektoreid. Juurde võid pakkuda kergelt soojendatud ploomikastet.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!