Sealiha-vindaloo

  • Ettevalmistusaeg: 1h ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Sea kaelakarbonaadi või abaliha
     1.5 kg

Uhmrisegu

  • Vürtsköömned
     2 tls
  • Mustad sinepiseemned
     1 tls
  • Mooniseemned
     1 tls
  • Must pipar
     1 tls
  • Nelgitera
     5

Kannmikserisegu

  • Valge veini äädikas
     1 dl
  • Hakitud ingver
     1 spl
  • Hakitud tšilli
     2
  • Hakitud sibul
     1
  • Pruun suhkur
     1 tls
  • Kaneel
     1 tls
  • Kurkumi sool
     0.5 tls

Pannisegu

  • Roheline tšilli
     1
  • Sibul
     1
  • Küüslauguküüs
     3
  • Õli
     
  • Sool
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vindaloo on India karri roog, mis pakub maitseelamust kogu perele, kuid vajab tähelepanelikumat eeltööd ning kannatust.

Kuumuta kuival pannil kogu aeg segadesuhmrivürtside segu, kuni mooniseemned hakkavad praksuma. Kalla vürtsid uhmrisse ja purusta üsna peeneks.

Püreeri kannmikseris või sauseguri lõiketeraga topsis kannmikserisegu, lisades vajaduse korral 2 sl vett, et mass muutuks ühtlaseks püreeks.

Hõõru 3 cm kuubikuteks lõigatud sealihatükid kuiva vürtsiseguga sisse, lisa püree ja sega läbi. Jäta liha külmkappi maitsestuma vähemalt paariks tunniks, veel parem oleks segul lasta üle öö tõmmata.

Haki sibul, tšillikaun ja küüslauk ning kuumutaneid malmpoti põhjas õli sees. Lisa sealiha koos marinaadiga ja lase marinaadil läbi kuumeneda, lihatükke aeg-ajalt keerates. 

Kalla peale 2 dl vett, maitsesta vähese soolaga ning tõsta ahju hauduma. Küpseta 170 kraadi juures 1,5 tundi või kuni sealiha on suus sulavalt pehme.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.