Seaaba krõbeda nuikapsa-õunasalati ja maapähklitega

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Sidrunhein
     2
  • Küüslauguküüs
     1
  • Suhkur
     1 spl
  • Sool
     1 tls
  • Seaaba
     600 g
  • Kalakaste
     1 spl
  • Seesamiõli
     1 spl
  • Tšillimajonees
     

Nuikapsasalat

  • Nuikapsas
     300 g
  • Õun
     1
  • Roheline sibul
     2
  • Tšilli
     1
  • Koriander
     2 peotäit
  • Laimimahl
     1 spl
  • Äädikas (12%)
     1 tls
  • Suhkur
     1 tls
  • Sool
     
  • Pähklid
     1 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista Aasia maitsetega sealiha abatükki! Seekord maitsestame abatükki sidrunirohu, kalakastme ja seesamiõliga. Serveeri krõbeda ja hapu nuikapsa-õunasalatiga. Kui soovid soolasemat, lisa maapähkleid.

Haki sidrunhein peeneks. Koori ja haki küüslauk. Sega kokku sidrunhein, küüslauk, suhkur ja sool. Lisa vürtsid lihale. Kalla kalakastmega üle ja jäta umbes 15 minutiks külmkappi marineerima.

Nuikapsasalat: koori nuikapsas ja õunad ning haki peeneks. Lõika roheline sibul peenteks viiludeks. Eemalda tšillist seemned ning haki peeneks. Hoia mõni koriandrileht kaunistuseks ning haki ülejäänud peeneks (ka varred). Sega kõik kausis kokku laimimahla, äädika, suhkru ja soolaga. Puista maapähklid peale.

Prae liha seesamiõlis umbes 5 minutit, kuni see on läbipraetud. Lõika paksudeks viiludeks ja serveeri salati ja majoneesiga. Kaunista koriandriga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!