Šampinjoniburger lameleiva ja kõrvitsa-aioliga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Kõrvitsa-aioli

  • Muskaatkõrvits
     900 g
  • Õli
     1 spl
  • Munakollane
     2
  • Küüslauguküün
     2
  • Oliiviõli
     0.5 dl
  • Sidrun
     0.5
  • Sool
     
  • Mustpipar
     

Hõbesibulasalat

  • Sibul
     1
  • Valge veiniäädikas
     2 spl
  • Õli
     2 spl
  • Beebisalat
     2

Vaja läheb

  • Lameleib
     4
  • Suured šampinjonid
     4

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmis seeneburgerid saavad maitsva särtsu kõrvitsa-aiolist ja krõbedast hõbesibulasalatist. Põnevad maitsed täiendavad ja tugevdavad üksteist. Lameleib teeb burgeri rammusaks ja maitsvaks!

Kõrvitsa-aioli: Eemalda kõrvitsalt seemned, koori see ja lõika jämedateks tükkideks. Pintselda neile õli peale. Grilli kõrvitsatükid pehmeks umbes 15 minutit (või küpseta neid 225 °C kuumas ahjus, kuni nad on pehmed). Lase kergelt jahtuda. Sega kõrvitsaliha munakollase, pressitud küüslaugu ja oliiviõliga kokku. Maitsesta paari tilga sidrunimahla, soola ja pipraga.

Hõbesibulasalat: Koori sibul ja haki peeneks, eelistatavalt riiv-lõikuriga. Sega sibul põhjalikult äädika ja õliga. Maitsesta soola ja pipraga.

Valmista šampinjoniburgerid pakendil oleva õpetuse järgi. Grilli leiba, kuni see on ilusti pruun.

Pese beebisalat. Nopi salatilehed. Sega salat sibulaga.

Serveeri šampinjoniburgereid kõrvitsa-aioli, lameleiva ja sibulasalatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Bataadi kukkel

25min • Lihtne
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.